Om mig, Lenita Ericson

Lenita-Ericson-SocialdemokratenaJag är en vanlig lulebo. Avlad av Tano och Eklund, en blandning av torndedalsk islossning och sörmländska havsvindar. Livet har hittills fört mig från Kardis till Haparanda, Karesuando, Luleå, Umeå och tillbaka till Luleå. I mammas knä lyssnade jag till Beatles, Demis Roussos, Mikael Wihe, en och annan allsång ur Tidens lilla röda och förståss Flamingo Kvintetten.

LEE eller gul & blå? Det var viktigt under en tid då ABBA, Magnus Uggla, Noice och Gyllene Tider fick mina trumhinnor att vibrera. Meat Loaf, Kiss, Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions och Bonnie Taylor fick ackomanjera mina första kärlekar. Tillsammans med Cat Stevens, U2, Bob Dylan mfl hittade jag min självständighet och identitet.

Jag har också gjort en annan resa. Några exempel på hållplatser på resan är demonstrationer på Karesuando Centralskola för rätten till vår hockeyrink, arbete för bättre arbetsvillkor för SJ:s vagnsstädare, engagemang för upprustning av hyresfastigheterna på Kallkällan, studerat för bättre livsvillkor för mig själv, byggt upp ett företag och arbetat åt mig själv för att nu ta steget och ge av mig själv och min tid till vårt gemensamma samhällsbyggande.

Ett annat sätt att illustrera mitt liv är: söndagsskola, unga örnar, SF, Konsum, OK, Folksam, Hyresgästföreningen, Hem & Skola, Föräldraråd, Vi Villaägare, Kundkraft, Studenkåren, ST, Företagarna, Luleå Näringsliv, Humanisterna och Socialdemokraterna. Jag ser fram emot (men har inte bråttom) att lägga PRO till listan. Återigen, en helt vanlig lulebo!

I den här bloggen skriver jag om allt mellan himmel och jord. Här kan jag hålla mina brandtal, veckla in mig i amatörfilosofiska resonemang eller utrycka allmänt missnöje och gnäll utan att bli avbruten. Vilken lycka!

Tyck gärna till! Jag gillar både mothugg och debatt likväl som medhåll och dialog.

Annonser

En reaktion till “Om mig, Lenita Ericson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s